אם לאמר את האמת, אין דבר כמו "מרק שעועית עשיר", ומרק שעועית ראוי לשמו צריך להיות כזה שמתחיל בערב שלפני, ונגמר בשעות הצהריים.
אבל... אם אתם מאותם "מכורים", אשר לא מסוגלים להעביר את יום השישי בלי מנה של אורז עם שעועית (או "שועית" כפי שבני הגדול מכנה אותה), הנה לכם מרק אותו יוכלו להכין גם מי שלא זכרו להשרות לילה לפני.
אז ככה, הסוד הגדול הוא: שעועית מבושלת של סנפרוסט.
כמו יתר מוצרי סנפרוסט היא מגיעה ארוזה בשקית, וצריכה רק כחצי שעה של הרתחה על מנת שתהיה מוכנה לאכילה.
ולהכנה:
- קוצצים בצל אחד, ושתי שיני שום
- מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה
- מוסיפים שקית שעועית קפואה של סנפרוסט, ושני ליטר מים
- מרתיחים במשך כ-20 דקות
- מוסיפים שתי קופסאות קטנות של רכז עגבניות (סליחה על הפרסומת, אבל פריכוז עושה את העבודה הכי טוב) ומערבבים עד לרתיחה נוספת.
- מוסיפים כף גדושה מלח, כפית סוכר וקצת פלפל.
מבשלים כ-10 דקות
והמרק מוכן!
מי שרוצה להשקיע, יכול להוסיף עצם של בקר, גזר חתוך ו/או סלרי חתוך.
בתיאבון!
אבל... אם אתם מאותם "מכורים", אשר לא מסוגלים להעביר את יום השישי בלי מנה של אורז עם שעועית (או "שועית" כפי שבני הגדול מכנה אותה), הנה לכם מרק אותו יוכלו להכין גם מי שלא זכרו להשרות לילה לפני.
אז ככה, הסוד הגדול הוא: שעועית מבושלת של סנפרוסט.
כמו יתר מוצרי סנפרוסט היא מגיעה ארוזה בשקית, וצריכה רק כחצי שעה של הרתחה על מנת שתהיה מוכנה לאכילה.
ולהכנה:
- קוצצים בצל אחד, ושתי שיני שום
- מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה
- מוסיפים שקית שעועית קפואה של סנפרוסט, ושני ליטר מים
- מרתיחים במשך כ-20 דקות
- מוסיפים שתי קופסאות קטנות של רכז עגבניות (סליחה על הפרסומת, אבל פריכוז עושה את העבודה הכי טוב) ומערבבים עד לרתיחה נוספת.
- מוסיפים כף גדושה מלח, כפית סוכר וקצת פלפל.
מבשלים כ-10 דקות
והמרק מוכן!
מי שרוצה להשקיע, יכול להוסיף עצם של בקר, גזר חתוך ו/או סלרי חתוך.
בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il